Speculaastocht

 Zondag 17 november varen we de Horsterwoldtocht. Dit jaar starten we bij een overdraagplaats in het Trekkersveld  en na een stukje Hogevaart gaan we via de Ossenkamptocht richting de net geopende Veersluis die toegang biedt naar het Wolderwijd om daar een kijkje te nemen. Misschien is dit een interessant punt voor een twee daagse tocht vanuit Almere.  Dan peddelen we richting camping de Parel. Daar of in die buurt gaan we aan de koffie [zelf meenen] .We gaan verder door het bosgebied van het Horsterwold en varen via de Bosruitertocht naar de Hogevaart. En dan beginnen we aan de laatste 5-6 kilometer. Er is nog een gelegenheid voor een stop als daar behoefte aan is.
De hele tocht is ongeveer 17 kilometer. Iedereen kan op deze binnenwater tocht mee varen canadees of kajak. Als er animo voor is kan de verenigingscanadees natuurlijk ook mee.
We verzamelen om 09.00 uur, er is koffie en zetten de laatste kano’s op de trailer en vertrekken om 09.30 uur. We zijn rond 16.00 uur weer terug bij de vereniging.
Neem lekker eten en een warme drank. Natuurlijk ook een fles met water. Vergeet geen droge kleding mee te nemen en draag neopreen want het water is dan al flink afgekoeld.
Als je mee wil meld dat even vanwege kajakplaats op de kanotrailer. De laatste tijd is die bij tochten vaak helemaal vol.
Hartelijke groet,
Dirk Logchies.