Zwembadtraining

Kajak zwembadtraining van Aquavite.

De kajakzwembadtrainingen seizoen 2022/2023 gaan door! De data van de komende trainingen zijn 18/11 en 16/12 -2022 en 20/1, 17/2 en 17/3 2023 (zie de website en facebook) in zwembad de Vrijbuiter in Almere-buiten, Globeplein 1. Let wel: dit zijn alle vrijdagavonden. De opzet van de zwembadtraining is dezelfde als de vorige keren. Het doel van de training is een goede vaartechniek en bootbeheersing, het verminderen/wegnemen van de angst voor omslaan, de ander kunnen redden en zelf gered kunnen worden en voor diegenen die dit willen de eskimorol. In principe wordt de training aangepast aan je eigen behoefte en je niveau. Er wordt zoveel mogelijk in tweetallen geoefend.

De training is van 19.30 tot 21.30 uur en is toegankelijk voor leden van Aquavite en enkele mensen van buiten. De eerste keer komen vooral de reddingen aan de orde, zoals de puntjesredding, de X-redding en de parallelredding, compleet met hielhaak. Er zijn 2-3 trainers. De watertemperatuur van beide baden is 25-30 gr Celsius; dus oefenen in zwemkleding, spatzeil  en zwemvest. Niet oefenen in neopreen ivm gevaar van oververhitting!! Diegenen die meedoen moeten hun eigen (brandschone!) kajak op de trailer leggen of ervoor zorgen dat een brandschone! oefenkajak op de trailer ligt met peddel. Bij een eigen kano deze graag op de woensdag voor de training op de trailer leggen of op vrijdag avond om 18.00 uur. Heb je geen eigen kano dan kan dit op woensdagavond van 20.00-22.00 uur. Vertrek van de trailer vanaf de loods om 18.45 uur. Er is hulp nodig bij afladen en opladen van de trailer! Als je met eigen vervoer (en kajak) naar het zwembad komt, probeer er dan om uiterlijk 19.10 uur te zijn aan de achterzijde van het zwembad. Verder meenemen neusklem, drinken en evt paddlefloat. Graag voor elke training opgeven bij Leen via leen.braber@kpnmail.nl

NB: Wanneer er teveel mensen zijn, wordt de training gesplitst in een eerste (19.30-20-30 uur) en een tweede uur (20.30- 21.30 uur). Geef je tijdig op zodat we een goede indeling kunnen maken. Geef ook alvast op wat je wens is mbt het eerste of tweede uur.