Jubileum 35 jaar Aquavite

Op zondag 1 september 2019 vierden wij het 35 jarig bestaan van Aquavite met twee jubileumtochten en aansluitend een BBQ.

Mede dankzij het heerlijke weer, had de tocht binnen Almere 10 deelnemers en de tocht naar Pampus 9.

Een korte impressie van beide tochten.

Jubileumtocht binnenwater 1 sept.’19

We hebben goed weer, met 10 leden varen we een tocht door Almere. Bij de sluis in Almere haven laten we ons voor een zacht prijsje 5 meter naar beneden zakken. De Langewetering peddelen we, na het passeren van ons roemruchte kasteel, af tot de Hogevaart. Die varen we dan in noordwestelijke richting in tot de Leeghwatersluis. Daar stappen we uit. De sluis is helaas al enige tijd buiten gebruik en de meegenomen karren worden met onze boten geladen. We lopen zo’n 150 meter en plonsen na koffie en een boterham weer het water in.

Een inmiddels stevig opgestoken zuidwesten wind zorgde de laatste 500 meter nog voor even hard werken tegen flinke golven. Op naar de bbq. 

Over de Leegwaterplas op naar de woning aan het water van Bert alwaar een super lekkere ho me made soep wordt geserveerd. De geplande stop aan de Esplanade wordt overgeslagen en na het Weerwater de Krommewetering, het Kasteelsluisje en de 5 metersluis in haven komen we weer in de buurt van jubilaris Aquavite.

Deelnemers Ruud, Wouter, Wout, Rob, Mar, Ingeborg, Bert, Yasmin, Sabrina en Laura, bedankt voor de gezelligheid. Jullie tochtleider Dirk.

Jubileumtocht Almere Pampus vv 1-9-2019

Met negen deelnemers vertrokken we rond 10 uur van onze kanosteiger aan de Sluiskade in Almere Haven richting Hollandse brug. Op het Gooimeer stond een matige wind en de golven vielen mee. Eenmaal onder de Hollandsebrug door werd het water wat onstuimiger en ontstonden er meer golven. Na een korte stop op het eiland Het Hoofd gingen we verder naar het eiland Pampus, waar we de lunch gebruikten en het fort uitgebreid bekeken. Natuurlijk hebben we ook om Pampus heen gevaren met het bekende onrustige water aan de ZW-zijde. Op de terugweg splitsten we de groep in tweeën vanwege de grote tempoverschillen. De zuidwesten wind trok behoorlijk aan en de terugtocht ging heerlijk snel. Later ontdekte Maarten dat er op youtube een film was geplaatst waarop wij als groep die dag onder de Hollandse brug door voeren. Bijgaand het filmpje. Het was een heerlijk tocht en we hebben zin in de Bbq.

Ton, Ellen, Gerard, Jan, Friso, Maarten, Hans en Jeroen.? Bedankt voor jullie deelname. Het was een heerlijke tocht. Jullie tochtleider Leen.

 Aan de Bbq deden 29 mensen mee en het was een gezellige boel. Er waren heerlijke salades en stokbrood en een ieder had zijn eigen bbq vlees oid meegenomen.