Gek op voetbal

Gisteren 24-5 was het weer woensdag. Dat betekent voor mij :kanodag.

Met vaarmaat afgesproken om rond 14.30u bij de loods te zijn., hetgeen geschiedde. 
Na het in pakken en omkleden de plas op . Al direct spatte het water ons om de oren, het waaide flink. Besloten om naar het catamaran-strandje te gaan achter de Marina haven.

Zoals gezegd bij het wegvaren direct al wind en golven, maar verderop de plas viel het toch wel weer mee. Onder de Hollandsche brug trok de wind echter weer wat aan. Noordwest zo ongeveer en nu toch wel een dikke 4 Bft.
Dat resulteerde bij het omgaan van de hoek van de polder achter de haven, dat we aan lagerwal terecht kwamen. Flinke golven, wind en zon: precies dat waar een zeekajak voor gemaakt is!
Zowel de boten als hun bezitters kwamen dus goed aan hun trekken.

Ons avondmaal op het strand aan een keurig tafeltje met bij behorende bank in de zon. Wat een leven. !

De terugweg richting loods was van het zelfde laken pak en “de Oude Dame”liet me duidelijk merken dat ze zich zeer thuis voelde op het woelige water.

Woensdag, zoals gezegd dus vanavond nog even met de club mee voor de gezelligheid.  Ik had echter buiten de waard gerekend , de loods was zo goed als verlaten. Geen kip !
Oh ja, Ajax moest voetballen, ik had onderweg naar Almere autoradio al uitgezet omdat het nergens anders over ging.
Gerard kwam nog even kijken om te zien of er nog iemand was maar besloot ivm de “Dauwtrap-Tocht ”  van vandaag niet te gaan varen. Mijn vaarmaat had ook al gezegd dat hij voetbal wilde kijken en niet door zou varen.
Daarop besloot ik nog maar een eindje alleen door te gaan, mede om wat kilometers te maken voor mijn conditie.

Dus de boot weer in , en op weg naar de Schelp. Nog een beetje wind onder weg maar het werd steeds kalmer. Gevaren om het eiland heen en vandaar koers gezet naar het havenhoofd van Huizen.
De wind ging liggen en het werd een van die schitterende zomeravonden.

Rond 20 uur was ineens iedereen van de plas, geen boot meer te bekennen, zelfs geen vissers ( toch notoire diehards) die in hun bootje dobberden.
Voetbal heeft op veel mensen toch een onweerstaanbare aantrekkingskracht.
Kortom het draaide uit op een avond die ik voor geen goud had willen missen. Een eenzame ouwe kajakker op een compleet verlaten plas in de avondzon.
Dit is voor mij  : Het Grote Genieten !
Bij het Huizer havenhoofd gedraaid en richting de loods gevaren, genietend van de ondergaande zon . Echt een van die zeldzame zomeravonden maar dan een zonder jetski’s, motorboten  en trossen wedstrijdvarende zeiljachtjes.

Tot nu heb ik me altijd geërgerd aan het feit dat er zoveel van mijn belastinggeld aan subsidies naar het voetbal ging. Torenhoge salarissen voor een stel baltrappende pubers, het bouwen van megalomane stadions en het leveren van goedkope grond ten behoeve hier van.
Maar, als het voetbal mij zulke onvergetelijke avonden bezorgd, heb ik daar wel wat belastinggeld voor over…Ik ben gek op voetbal 🙂

Rik