IJselmeertocht 2005

(1 in plaats van 4 dagen)

Donderdag 19 mei zou het gaan gebeuren: De ijsselmeertocht van Almere naar Makkum of andersom, afhankelijk van de windrichting. De windvoorspellingen liepen zoals gewoonlijk uiteen van zzw 3 tot zw 5. Het zou dus op het randje zijn. ‘s Morgens beraad voor vertrek en er werd besloten om toch te vertrekken. Er stond al een flinke wind (3) De wind werd in de loop van de tocht steeds sterker en was toen we op het Hooft aankwamen een dikke 4.

We besloten daar na lang wikken en wegen terug te gaan naar het Gooimeer en door te varen naar Spakenburg, waar een leuke kampeergelegenheid is bij de jachthaven. Toen we echter voorbij ons clubhuis voeren kwamen er bij verschillende deelnemers pijntjes opzetten en werd besloten om dan toch maar terug te gaan naar “Homebase” De ploeg besloot om dan toch deze dag helemaal compleet te maken door bij de loods te eten en sommige deelnemers bleven zelfs kamperen.

” Wie is toch die man met dat grote mes die hier altijd de struikjes komt openen ? ” 

In plaats van de camping in Edam zaten we comfortabel voor de club onze “struikjes”op te eten .

Na een avondje borrelen en kampvuurtje maken zijn we in de regen in ons tentje geschoven en hebben bij het tikken van de regen en het ruisen van de bomen een heerlijke nacht gehad. De volgende morgen zou er een stevig ontbijt verzorgd worden.We wisten de weg naar de winkels en al snel stond er een ontbijtje van scrambled eggs en croissants op tafel met vers gezette koffie.

Toch wel genieten na zo’n enerverende tocht

Friso – Hans – Rik – Rob – Wil – Wout