Zomaar een zaterdag

Hallo Allen,

Om het varen maar weer eens onder de aandacht te brengen , een verslagje van mijn dagje.

Om 8 uur op, kanospullen in de auto, brood smeren ontbijten  en om 9uur in de auto.

Rijdend over de Oldenzaalsestraat richting Oldenzaal genoot ik van het landschap om mij heen. De zonovergoten Twentse essen lagen  verstopt onder een metertje mist, prachtig. Ik vroeg me af of dit nou de “witte wieven”  waren. Ik had ze me toch wulpser voorgesteld.

Onderweg luisterend naar de radio werd mij verteld dat in het Westen de zon scheen en het Oosten meer bewolkt was. Ik vroeg me af of het KNMI nog wel wist wat het Oosten was, in mijn Oosten scheen de zon uitbundig.

Aangekomen bij de loods eerst maar even een kopje koffie. Monique was er ook, dat maakt de loods toch in meerdere opzichten een stuk aantrekkelijker. Als je er  alleen rondscharrelt maakt ons onderkomen toch een wat desolate indruk, maar een of twee gezichten en een opendeur maken dat dezelfde loods toch een stuk vriendelijker en bewoonder oogt.

Monique voer een stuk met mij op om in de buurt van de Hollandschebrug terug te gaan naar de loods waar ik mijn tochtje richting Muiden voortzette. Varend langs de Oostkant van het Hooft had ik het IJmeer helemaal voor mij alleen. Blijft toch een bijzonder gevoel, in zo’n nietig klein bootje in je eentje op zo’n enorme plas water. In de verte lonkte Pampus, maar gezien mijn gebrek aan kilometers besloot ik dat Muiden ver genoeg was. Hoewel Almere in het Westen ligt was de zon niet erg enthousiast, het bleef de hele tocht bij  een wat waterig zonnetje, maar dit deed geen afbreuk aan het lente gevoel, met een graad of 7 was het lekker peddelen. Aangekomen op het strandje van Muiden werd ik uitbundig verwelkomd door een absoluut overdreven vrolijk hondje. Wel leuk al dat enthousiasme maar toch, ik hield mijn koffie en broodje nauwlettend in de gaten. Onderwijl dacht ik bij mezelf het is nu zaterdag jochie, over anderhalve dag piep je wel anders.. dan is het gewoon maandag, ook voor jou !

Op de terugweg kwam ik er achter dat ik echt lang niet gevaren had, hier en daar begon de een na de andere spier te piepen dat het wel genoeg was. Maar ja, er zit niks anders op dan lekker door te peddelen, voor de enige andere optie vond ik mijzelf nog te jong…. Bovendien  bleek, zoals dat wel vaker gaat met duursport, dat ik toch in een soort ritme terecht kwam waardoor ik niet eens zo slecht opschoot . Eigenlijk ging het best lekker..

Aangekomen bij ons strandje in Almere-Haven op mijn bekende stijve en stramme wijze de boot uitgerold hoewel… het viel mee slechts een knie nat . Toch merkte ik dat het prille verlies van een enkele kilo en mijn toch wel stevige conditie training zijn vruchten begonnen af te werpen.

Ik was beduidend minder “uitgewoond” dan na mijn laatste rondje Pampus.

Voor de terugweg in de auto had ik nog een lekkere kop koffie bewaard. Toen ik thuis kwam was het alweer donker. Ondanks mijn strijd tegen de kilos vond ik toch dat ik na zo’n “ontzettend intensieve dag ” een groot glas wijn verdiend had. Aldus geschiedde.

Rik

bij de plaatjes: de route, strand van Muiden met als je goed kijkt op de achtergrond Pampus