Zwembadtraining

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus zijn een aantal activiteiten gewijzigd of afgelast (voor info: bestuur@aquavite.nl)

Gedurende de winterperiode organiseert AQUAVITE een zwembadtraining in het zwembad van Almere-Buiten. De wintertraining wordt gebruikt om de basistechnieken aan te leren voor beginners of het uitbouwen van de technieken zoals de eskimorol voor gevorderden. Ook de ervaren kanovaarders kunnen hier hun technieken perfectioneren of varianten van technieken aanleren.

Voor deelname aan de zwembadtraining kan je je opgeven bij het bestuur.

2020 – 2021

De zwembadtrainingen seizoen 2020/2021 gaan weer beginnen! De data van de komende trainingen zijn  20/11, 18/12, 22/1, 12/2 en 12/3 in zwembad de Vrijbuiter in Almere-buiten, Globeplein 1.

Let wel: dit zijn vrijdagavonden.

De opzet van de zwembadtraining is dezelfde als de vorige keren, behalve dat we mogelijk in twee groepen gaan splitsen. Het doel van de training is een goede vaartechniek en bootbeheersing, het verminderen/wegnemen van de angst voor omslaan, de ander kunnen redden en zelf gered kunnen worden en voor diegenen die dit willen de eskimorol. In principe wordt de training aangepast aan je eigen behoefte en je niveau. Er wordt zoveel mogelijk in tweetallen geoefend. De training is van 19.30 tot 21.30 uur en is toegankelijk voor leden van Aquavite. Er zit een opbouw in de training naar steeds moeilijker technieken. Probeer alle trainingen te volgen. Er zijn 3 trainers: Gerard, Leen en Ton. De watertemperatuur van één bad is 25 gr Celsius en het andere bad is 30 gr Celsius; dus oefenen in zwemkleding, spatzeil  en zwemvest. Niet oefenen in neopreen ivm kans op oververhitting! Diegenen die meedoen moeten hun eigen (brandschone!) kajak op de trailer leggen of ervoor zorgen dat een brandschone! oefenkajak op de trailer ligt met peddel. Bij een eigen kano deze graag op de woensdag voor de training op de trailer leggen of op vrijdag avond om 18.00 uur. Heb je geen eigen kano dan kan dit op woensdagavond van 20.00-22.00 uur. Vertrek van de trailer vanaf de loods om 18.45 uur. Er is hulp nodig bij afladen en opladen van de trailer! Verder meenemen neusklem, drinken en evt paddlefloat. Graag voor elke training opgeven bij Leen via leen.braber@kpnmail.nl 

NB: er lijkt veel belangstelling voor de training.  Wanneer er teveel mensen zijn, wordt de training gesplitst in een eerste (19.30-20.30 uur) en een tweede uur (20.30- 21.30 uur). Geef je tijdig op zodat we een goede indeling kunnen maken. Geef ook alvast op wat je wens is mbt het eerste of tweede uur.